Bekræftelse Text by Benzon

Bekræftelse

Hvordan får jeg oversat og bekræftet mine dokumenter?

Som beskikket translatør kan jeg bekræfte mine oversættelser. Det betyder, at jeg sætter mit stempel og skriver under på, at oversættelsen er en tro og nøjagtig gengivelse af den originale kildetekst.

Hvornår kræves det at en oversættelse skal være ’bekræftet’?

En oversættelse skal bekræftes, når den skal bruges af myndigheder og officielle instanser i udlandet, det kan f.eks. være vielses- og dåbsattester, visumansøgninger og selskabsrapporter i forbindelse med oprettelse af virksomheder i udlandet. Oversættelsen kan ikke stå alene. Myndigheden, der skal bruge dokumentet, skal kunne se både originalteksten og oversættelsen og kræver stempel på, så de ved, at den er juridisk gældende. Det er derfor vigtigt, at du først undersøger præcis hvad den pågældende myndighed skal bruge, da det nogle gange er nok at få oversættelsen godkendt med mit translatørstempel på (f.eks. hvis oversættelsen er fra engelsk til dansk)

Hvad skal du sørge for?

For at jeg kan udføre en bekræftet oversættelse til dig, skal jeg bruge originaldokumentet og en tydelig kopi (afhængig af hvad myndigheden kræver), når jeg skal samle den bekræftede oversættelse i ét dokument. Hvis det viser sig at myndigheden kræver apostille-påtegnelse (f.eks. hvis dokumentet skal have juridisk gyldighed i USA) skal jeg, efter at have sat mit stempel og bekræftelse på den samlede oversættelse, tage ind til en notar eller Dansk Erhverv og få deres påtegning på dokumentet,

Dansk Erhvervs påtegning ser sådan her ud:

Dansk Erhvervs Påtegning

Derefter skal jeg til Legaliseringskontoret i Udenrigsministeriet, hvor de sætter deres apostille på.

Legaliseringskontorets apostille-påtegning ser sådan her ud:

Legaliseringskontorets Apostille

Se vejledning og gebyrer her:

Dansk Erhvervs påtegning

Legaliseringens apostille

Husk endelig at tjekke med den relevante myndighed om de ønsker oversættelsen både bekræftet og legaliseret/apostille-påtegnet. Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du er i tvivl om noget.